Hoe stevig een team ook samengesteld wordt, een conflict komt regelmatig voor. Wij begeleiden de betrokkenen om gezamenlijk oplossingen voor hun geschil te vinden. Het is belangrijk in de bemiddeling dat betrokken partijen in het conflict samen de baas blijven over de uiteindelijk oplossing. Ervaring toont aan dat de relatie door onze begeleiding helderder wordt en daardoor niet onnodig beschadigd raakt.

 

Weerstand is het meest zichtbare contrast. Dus je begint met leren van contrasten zien. Chaotisch, indiscreet en overhaast tegenover koud, afstandelijk en besluiteloos. Deze contrasten samenbrengen tot de opdracht die gerealiseerd moet worden maakt weer flexibel.

Voor de een betekent dat luisteren en voor de ander juist praten. Wie richt zich op de feiten en wanneer op persoonlijke behoeften? Vraagt de klus om eenmalig resultaat of een langdurige samenwerking? Ben je van nature participeren of sturend in je communicatie, wat is jouw stijl en wat is die van de ander?


Begrip brengt mensen weer samen. Het verbinden van de tegengestelde waarden houd de beste huwelijken florerend. Dat vooruitzicht alleen al is toch een uitdaging om voor te gaan vind je niet?